In de omgeving
Wat is er allemaal te zien in de buurt van De Oostkaap?

Midden in de natuur...

Onze woonboerderij met vakantiewoning ligt op 100 meter van de Waddenzee, langs de oostkust van Texel. Dit is midden in een ‘vogelboulevard’.

Hier beheren Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een reeks van vogelrijke natuurgebieden die zich uitstrekken van de veerhaven tot de vuurtoren in het uiterste noorden van het eiland.

Het is een landschap om van te genieten. Je kijkt over de eindeloze Waddenzee, een kraamkamer voor ontelbare dieren. Voortdurend vliegen grote groepen steltlopers heen en weer.

Bewonder van dichtbij de scharrelende scholeksters, kwetterende kolonies met meeuwen en sterns en de naar garnalen lepelende lepelaars. Binnendijks zijn prachtige natuurgebiedjes waar vogels uitrusten en foerageren.

Vanwege zijn wereldwijd unieke geologische en ecologische waarden staat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Vogelkijktips

en toch tussen de mensen...

Vlak bij het vakantiehuisje, aan de oostkant van het eiland liggen verschillende strandjes verborgen in de holte van de dijk. Het water is hier veel rustiger dan aan de Noordzeekust en je kan er heerlijk zwemmen. Ideaal voor kleine kinderen. 

Op een km afstand van het vakantiehuisje ligt Oosterend, een klein pittoresk dorpje. Er is een supermarkt, slager, fietsverhuur en drie eet – en drinkgelegenheden met gezellige terrassen.

In Oudeschild, een heerlijk fietstocht van 7 km over de waddendijk langs de zee, is de vissershaven met verschillende winkels en visrestaurants.

Wil je winkelen of lekker eten in Den Burg (de ‘hoofdstad van Texel, 9 km)? Daar zijn vele barretjes, restaurants en terrassen. Naast veel kledingswinkels zijn er bijna alle winkels die je maar kan bedenken, van HEMA tot Kruidvat.

En op een warme zomerdag zonder files naar het noordzeestrand met zoveel ruimte, gezelligheid en activiteiten als je zelf wilt? Het Texelse strand is 30 km lang, dus er is plek genoeg voor iedereen.

Kies uw eigen favoriete strand: de echte vakantiesfeer bij badplaats De Koog, sportief bezig zijn bij Paal 17 of het gevoel alleen op de wereld te zijn op De Hors in het uiterste zuiden van het eiland.

Steeds meer strandpaviljoens zijn het hele jaar geopend. Na een winterse wandeling met warme chocolademelk bij de open haard te zitten! Of op een zomerse strand dag een heerlijk Texels biertje te drinken.

Voor meer informatie over Texel: https://www.wadden.nl/texel/

Ons vakantiehuisje op de kaart

Dit is ons huis

Krijg een indruk van hoe wij wonen

Beschikbaarheid & tarieven

natuurhuisje
Onze vakantiewoning boekt u zonder boekingskosten via natuurhuisje.nl! U kunt direct online betalen en annuleren kan gratis binnen 24 uur.

Wij wonen met onze beide kinderen sinds 2020 op Texel.  Een deel van onze authentieke stolpboerderij verhuren wij aan gasten. U bent van harte welkom!

Waar is ons huis?

Oostkaap 10
1794GH
Oosterend, Texel
Nederland

Routebeschrijving >

+31 (0)620190951
info@oostkaap.com